Sørmarkå – Staal 3

Oppsummering

SØRMARKÅ – STAAL JØRPELAND3 5-2

Sørmarkå`s første seriekamp ble spilt på Våganes kunstgressbane torsdag 23.04.

Anders Fredriksen ble «historisk» da han sendte Sørmarkå i ledelsen etter et snaut kvarters spill og klubbens aller første scoring i en offisiell fotballkamp. Scoringen kom etter en god pasning av Mats Pettersen.

I åpningsminuttene spilte hjemmelaget seg til flere store målsjanser. Snorre Dishington (heading som keeper reddet), Andreas Sande (skudd over fra 5 meter) og Thomas Holmen (heading i tverrligger) var nær scoring.

Det var ingen tvil om hvem som var best og Sørmarkå spilte god fotball, men Staal Jørpeland forsvarte seg godt og måtte redde på «strek» for å unngå scoring. Det gikk nesten hele omgangen før det ble ny scoring. Sørmarkå gikk opp til 2-0 ledelse helt i slutten av omgangen, og Anders Fredriksen scoret sitt andre mål og igjen var det pasning av Mats Pettersen.

En omgang der Sørmarkå var det klart beste laget og ledelsen burde vært større ved pause.

Det var et annet Staal lag som kom på banen i andre omgang og det gikk ikke mange minuttene før de reduserte til 2-1. En kontring der vår forsvarsrekke var noe ute av balanse og et godt skudd gikk inn ned til høyre for keeper. Frispark til Staal midt i omgangen fra ca 25 meter. Skuddet gikk i stang og returen ble satt i mål og 2-2. Det var langt fra denne utviklingen vi hadde sett for oss og skulle seieren glippe ?? Skulle de store og sterke Staal angriperne avgjøre kampen??

Corner til Sørmarkå ett minutt senere og etter litt klabb og babb ble det scoring. Thomas Holmen satte ballen i nettet ( ifølge publikum var det ikke noe skudd – det var ballen som traff Thomas…). Anders Fredriksen økte ledelsen til 4-2 etter et godt skudd og sin tredje scoring

Erik Dalen er vel den personen i klubben som har lagt ned mest tid både administrativt og sportslig og var nå kommet inn på banen. Det tok ikke så mange minuttene før han fastsatte resultatet til 5-2 og dermed fikk han nok den debuten han ønsket og noe «lønn» for alt arbeid som er lagt ned den siste tiden.

Utover i kampen ble det mange harde og tøffe dueller og en myndig dommer måtte gi 5 gule kort, to til Sørmarkå (Glenn Ivan Pedersen og Gaute Molland) og 3 gule til gjestene.

En meget fortjent seier og tabelltopp etter første runde.

Følgende spillere deltok i den historiske kampen:

Marius Eggen Persgård, Lars Pedersen Bjørdal, Thomas Holmen, Andreas N Sande, Gaute Molland, Glenn Ivan Pedersen, Ronnie Millwall Andersen, Snorre Tangen Dishington, Fredrik Fornes, Mats Lagesen Pettersen og Anders Fredriksen.

Innbyttere: Erik Dalen, Bjørn Erik Minde Stangeland, Håvard Mæle, Rune Våga, Håkon Gerner, Daniel Sundby og Thomas Minde Stangeland.

Referat: Arve Fure

Detaljer

Dato Tid League Sesong
23. april 2015 20:00 Statistikk 2015

Ground

Våganes kunstgress
Våganessvingen 5B, 4052 Røyneberg, Norge

Resultater

KlubbFørste omgangAndre omgangMål
Sørmarkå FK235
Staal 2022

Sørmarkå FK

Spiller Posisjon Mål Assists Gule Røde
Anders Fredriksen Angrep3000
Glenn Ivan PedersenMidtbane0010
Snorre Dishington Midtbane0000
Gaute MollandMidtbane0010
Erik Grødem-Haugum Midtbane0000
Erik Dalen Midtbane1000
Mats PettersenMidtbane0200
Fredrik FornesMidtbane0100
Daniel SundbyForsvar0000
Totalt 4320

Staal 2

Posisjon Mål Assists Gule Røde
 0000