Tap i derbyet mot Våganes

SVAK KAMP AV SØRMARKÅ – VÅGANES BEST I LOKALOPPGJØRET OG 2-1 SEIER

Kampen ble spilt onsdag 27.april i kald og sur nordavind på Våganes Stadion. Dette ble ikke det lokaloppgjøret som vi håpet på, selv om det vi åpnet bra og hadde kontroll den første halve omgangen. Vi skapte flere gode målsjanser. Scoring etter 8 minutters spill, innlegg fra Anders Fredriksen og heading i mål av John Arild Folkvord.

Etter hvert ga vi fra oss initiativet i kampen. Vi ble passive, baktunge, mye pasningsfeil og vi ble for feige i duellene noe som gjorde at Våganes snudde kampen.  Flere store målsjanser av Vågenes på slutten av første omgang, men flere gode redninger av Hansi i mål gjorde at vi beholdt ledelsen til pause.

Våganes reduserte til 1-1 noen minutter ut i andre omgang. Et balltap på midtbanen som resulterte i en enkel scoring. Seiersmålet etter 58 minutter spill var også av den enkle sorten. Ett totalt unødvendig tilbakespill av Håkon til Hansi i mål, en feilberegning av vår keeper, og ballen trillet i mål. Våganes dominerte nå kampen. Et par brukbare målsjanser på slutten av kampen kunne berget ett poeng, men avslutningene ble for dårlige.

En skuffende kamp og 2-1 seier til Våganes i dette prestisjeoppgjøret.

Sørmarkå stilte med følgende lag:

Keeper: Hans Espen Klovholt Myhre.

Forsvar: Jan Morten Ferkingstad, Mathias Grov Kyte og Ole Martin Aabrek Næss.

Midtbane: John Arild Folkvord, Atle Skjæveland, Tommy Skjæveland, Thomas Kildal Jacobsen og Julian Gjerde Minde.

Angrep: Kevin Bjelland og Anders Fredriksen.

Innbyttere: 18 min ut Tommy Skjæveland, inn Håkon Gabrielsen.  47 min ut Mathias Grov Kyte, inn Herman Foss Andersen. 61 min ut Thomas Kildal Jacobsen, inn Per Johannes Formo. 71 min ut Kevin Bjelland og Anders Fredriksen, inn Espen Vignes og Krister Vigre. 81 min ut Julian Gjerde Minde, inn Lauritz Cornelius Røhn Amundsen.

Ubenyttet innbytter:  Sverre Jakob Eskildsen som måtte gi seg etter oppvarmingen.

Gult kort: John Arild Folkvord.